Елбор диамант дискове

Промснаб БГ предлага за продажба абразивни дискове изработени от елбор . Елбор наричан още кубичен борен нитрид също  и боразон , кубонит по свойте физико-механични свойства се приближава до синтетичния диамант . Но основната разлика с диаманта е , че той не се свързва с желязото . Друго важно качество на елбора е високата му температурна устойчивост , като тъй издържа до 2000 гртадуса , като за сравнение можем да посочим , диаманта издържа д0 900 градуса . d3 d4 diam2 diamant 1Именно тези различия обуславят сферите на приложение на диаманта и на елбора .Диаманта се използва за обработката на стъкло , керамика , скъпоценни и полу-скъпоценни камъни и други .Елбора се използва за обработката на закалени стомани с много висока твърдост , легирани стомани , сложно легирани закалени стомани, инструменти и бързорежещи стомани , също така с волфрамови сплави , така също легирани с ванадий и кобалт , горещо валцовани стомани и сплави  Така също имат приложение при обработката на материали чувствителни към локални температурни напрежения и ляти магнити , ферити и т.н. Основните предимства на дисковете изработени от елбор пред обикновенните абразивни дискове са следните :

Много добра режеща способност и постоянство на характеристиките през целия период на използване на инструмента , което води до повишена производителност до 3 пъти .

Получаване на детайли с висока точност , дължащо се на голямата устойчивост на работния профил .

Ниско топло отделяне , което способства за получаването на високо качество на повърхностния слой на обработвания детайл .

Предлаганите дискове от елбор са производство от български и руски производители . За повече информация потърсете ни на нашия емайл адрес :  promsnabbg@abv.bg[:]Bookmark and Share
Copyright © 2020 Promsnabbg. All rights reserved.