Стругарски ножове

Промснаб БГ предлага за продажба стругарски ножове .

strugarski noj 1

Промснаб БГ предлага за продажба стругарски ножове . Характерно за ножовете е , че те са инструменти работещи с едно режещо острие

Характерно за ножовете е , че те са инструменти работещи с едно режещо острие .Ножовете с общо предназначение се използват за обработване на различни повърхности с определена форма – цилиндрични , винтови , плоски , конусни , и други .

strugarski noj 2

Промснаб БГ предлага за продажба стругарски ножове . Характерно за ножовете е , че те са инструменти работещи с едно режещо острие

Тези инструменти са най- простите по конструктивно изпълнение и най-евтините . Това обуславя голямото им приложение в много машини като –стругове ,  стъргателни ,  дълбачни и други.
В Зависимост от формата на обработваната повърхност се използват много разновидности ножове
Прободните ножове се използват основно за обработване на челни и и цилиндрични повърхнини и снемане на фаски .strugarski nojove Най-простите от технологична гледна точка са проходните ножове 2 . Малко по универсални са огънатите проходни ножове 1 . Тези видове ножове са с два върха с единия се обработва цилиндрична повърхина чрез надлъжна работа , а другия челна повърхнина при напречна работа . Упорните проходни ножове 3 се използват в случаите , когато се обработват повърхности примерно на стъпални валове , така също на места с малка стабилност , тъй като при тези видове ножове радиалната сила е много малка .
Когато е необходимо да се обработват челни повърхнини , се използват подрязващи ножове 4 . ножовете 5 се наричат лопатообразни ножове, тези ножове са широки със закръгления на двата върха . Те са използват главно за обработка на цилиндрични и къси челни повърхнини , при тях се използват и двата върха . Ножовете номер 6 се наричат резбо нарязващи , техния профил се обуславя ит вида на нарязваната резба . Номер 7 се наричат прорязващи ножове , тяхната глава е с щирочина по-малка от размера на канала . При необходимост от обстъргват с разстъргващи ножове номер 8 . Размерите на разстъргващите ножове се обуславят от от размерите на обработвания отвор .
Други видове ножове са стъргателните ножове . Те работят в много тежки условия .stargatelni nojove
Тези ножове се правят с прави или извити глави . Правите ножови се използват при леки и нормални натоварвания .За много тежки условия се използват извитите ножове .
Дълбачнините ножове се използват при работа и обработване на вътрешни линейни повърхности върху дълбачни машини .dalbachni nojove

Стругарските ножове се правят цели , съставни и сглобяеми .
В момента , голяма част от ножовете, се изпълняват с керамични твърдосплавни платини приблизително около 80 % от съвременните ножове се изпълняват с разглобяеми твърдосплавни пластини .
Промснаб БГ предлага за продажба много видове стругарски ножове и твърдосплавни пластини . tvardosplavna plastina 2

за връзка с нас потърсете ни на следния телефон : 0988703228

или използвайте следния пощенски адрес :  promsnabbg@abv.bg

tv plastini 1

 Bookmark and Share
Copyright © 2023 Promsnabbg. All rights reserved.